گستره نمایش پویا (WDR)

اگر دوربین مداربسته را در مکانی نصب کنید که لنز آن رو به منبع نور قرار گیرد، تصویر سوژه تاریک خواهد بود. اما تکنولوژی WDR سبب متعادل شدن نور در کل تصویر می‌شود و کمک می‌کند تصویری واضح از نقاطی با تضاد کنتراست بالا تشکیل شود.

کاهش نویز تصویر

تقویت سیگنال تصویر در هنگام تاریکی جهت تشکیل تصویری روشن تر، سبب تقویت نویز تصویر نیز می‌شود. جهت کاهش اثر سوء نویز ایجاد شده بر کیفیت تصویر دوربین مداربسته تکنولوژی‌های مختلفی وجود دارد.

نوع فوکوس

تغییر فاصله کانونی لنز دوربین مداربسته با توجه به فاصله جسم از دوربین مداربسته جهت دستیابی به تصویری واضح را فوکوس گویند. فوکوس می‌تواند به صورت دستی یا اتوماتیک انجام شود.

منبع تغذیه

دوربین های مداربسته با ولتاژ 12 ولت کار می‌کنند و ظرفیت اتصال به برق شهری (220 ولت) را ندارند. برای تامین ولتاژ مورد نیاز دوربین‌های مداربسته به منبع تغذیه‌ای که این ولتاژ را فراهم کند نیاز است.

سیستم اسکن

دریافت اطلاعاتی که توسط سنسور تصویر تولیده شده است و تشکیل تصویر بر اساس این اطلاعات وظیفه‌ی سیستم اسکن است. برای دریافت و پردازش این اطلاعات به منظور تشکیل تصویر دو تکنولوژی Progressive و Interlace وجود دارد. "کیفیت تصویر نهایی، از تکنولوژی که سیستم اسکن از بهره می‌گیرد، متاثر خواهد بود "

زاویه دید

زاویه‌ای که دوربین مداربسته می‌تواند ببیند.

حسگر تصویر

نورها پس از عبور از لنز دوربین مداربسته بر روی حسگر تصویر تابیده می‌شوند (حسگر تصویر در کانون لنز قرار دارد). حسگر تصویر نورهای تابیده شده را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. سطح حسگر تصویر از سلول‌ها یا پیکسل‌های حساس به نور پوشانده شده که با تابش نور به آن‌ها، نور را جذب کرده و تبدیل به بارها و امواج الکتریکی می‌کنند. "کیفیت تصویر به نوع حسگر ،اندازه و تعداد پیکسل‌ها در سطح حسگر بستگی دارد"

حداقل روشنایی

این ویژگی تعیین کننده حداقل نور مورد نیاز برای تشکیل تصویری با کیفیت مطلوب است و واحد اندازه‌گیری آن لوکس است. هر چه حساسیت دوربین مداربسته به نور بیشتر باشد، دوربین کارآمدتر خواهد بود. به عبارتی دیگر هر چه دوربین برای تشکیل تصویر به نور کمتری احتیاج داشته باشد، کارآیی آن بیشتر خواهد بود.

جبران نور پس زمینه

تکنولوژی های مختلفی جهت تنظیم و بهینه سازی روشنایی تصویر وجود دارند. تفاوت در شدت نور پس زمینه یا پیش زمینه می‌تواند موجب بی‌کیفیتی تصویر شود. هر یک از تکنولوژی‌ها به نوعی سعی بر متعادل‌سازی نور در کل تصویر دارند.

تشخیص روز و شب

این قابلیت به دوربین مداربسته این امکان را می‌دهد با سنجش میزان روشنایی محیط قابلیت‌های مختص به حالت شب یا روز را فعال کند و یا به عبارتی بهتر میان حالت شب و روز سوئیچ کند.

کنترل کننده کیفیت تصویر

مکانیزمی الکترونیکی است که وظیفه کنترل نور محیط را برعهده دارد. هنگامی که نور محیط کم باشد، این مکانیزم با تقویت الکترونیکی سیگنال تصویر، تصاویر را پر نورتر نشان می‌دهد.

نوع لنز

لنز دوربین مداربسته عدسی است که نور‌های تابیده شده به دوربین مداربسته را از خود عبور داده و به سنسور تصویر دوربین مداربسته می‌رساند. انواع لنز در دوربین‌های مداربسته را می‌توان به سه نوع ثابت ، وریفوکال یا موتورایز دسته بندی کرد ، که تفاوت این لنزها در نحوه‌ی تغییر فاصله کانونی آن‌ها است.

نرخ فریم

هر تصویر متحرک (ویدئو) از نمایش متوالی چندین تصویر ثابت تشکیل می‌شود. هر یک از این تصاویر ثابت را یک فریم می‌نامند. به تعداد تصاویر ثابتی (فریمی) که در یک ثانیه ثبت می‌شود، نرخ فریم گویند. هرچه نرخ فریم بیشتر باشد ویدئو ضبط شده نیز روان‌تر و با کیفیت‌تر خواهد بود.

فاصله کانونی

به فاصله میان لنز دوربین مداربسته (عدسی) تا سنسور تصویر فاصله کانونی می‌گویند. سنسور تصویر در کانون لنز (عدسی) قرار می‌گیرد.

سرعت شاتر

سرعت شاتر که معمولا به صورت یک بازه و برحسب کسری از ثانیه بیان می‌شود، نشان می‌دهد که برای تشکیل یک تصویر حداقل و حداکثر چه مقدار زمان باید صرف شود. "میزان نور محیط" و "حساسیت حسگر تصویر" فاکتورهای تاثیرگذار بر مدت زمان لازم برای تشکیل تصویر می‌باشند.

دید مفید

میزان مسافتی که دوربین می‌تواند تصویر واضحی از آن تشکیل دهد.

حداکثر دیافراگم

دیافراگم در دوربین مداربسته عملکردی مشابه مردمک چشم انسان دارد. دیافراگم دریچه‌ای است که میزان نور ورودی به دوربین مداربسته را کنترل می‌کند. دریچه‌های دیافراگم یا ثابت هستند یا قابلیت تنظیم به صورت دستی و اتوماتیک را دارند. میزان گشودگی دریچه دیافراگم با میزان فوکوس رابطه معکوس دارد; هر چه دریچه دیافراگم بازتر باشد میزان فوکوس دوربین کمتر می‌شود.

حالت شب هوشمند

تابش بیش از حد اشعه مادون قرمز به سوژه می‌تواند موجب تشکیل تصویری ناواضح از سوژه شود. به کمک حالت شب هوشمند یا شب تطبیق پذیر، شدت تابش اشعه مادون قرمز براساس فاصله سوژه از دوربین مداربسته تنظیم می‌شود. هر چه سوژه نزدیکتر شود، از شدت تابش اشعه مادون قرمز کاسته خواهد شد تا تصویری واضح شکل گیرد.

تعداد IR LED

IR LEDها LEDهای ساطع کننده اشعه مادون قرمز هستند. این LEDها با هدف ایجاد دید بهتر در تاریکی (یا در هنگام شب) در دوربین‌های مداربسته تعبیه می‌شوند. دوربین مداربسته در هنگام تاریکی، با تشخیص کمبود نور به کمک سنسور نور، LEDهای مادون قرمز را فعال کرده تا تصویر بهتری در هنگام تاریکی تشکیل دهد. تعداد LEDها به میزان برد مورد انتظار از دوربین مداربسته در شب بستگی دارد.

بالانس سفیدی تصویر

در صورت وجود منابع نوری مختلف در یک محیط، دوربین مداربسته به کمک این قابلیت نور سفید را از سایر نورها تمیز می‌دهد. در نتیجه تصویر تشکیل شده رنگ‌های طبیعی‌تر و واقعی‌تری خواهد داشت.